Ukratko

Časovi su formirani tako da svaki polaznik ima svoj prostor gde može iskazati maštu i kreativnost u individualnom i kolektivnom radu,da se kroz najrazličitije vežbe oslobode i prepoznaju i razviju svoj talenat. Radeći na pravilnom izgovoru, neverbalnoj komunikaciji i širenju vokabulara, učićemo ih razvijanju individualnosti unutar grupe.

Predispozicija da glumi postoji u svakom detetu, a ono što dete neće znati kasnije u životu jeste da razgovara sa pticama i da njima gospodari. Zajedno smo tu da razvijemo njihove talente i da ih učimo da je zabavno kada niko nije izostavljen, kada su sve razlike u karakteru, mašti, rešenjima, idejama zanimljive, poželjne i obogaćuju druženje. 

Program rada čine sledeći segmenti:GLUMA

Polaznici kroz vežbe i zadatke, prilagođene njihovom uzrastu upoznaju osnovu glumačke igre, stvaranje pozorišnog lika, dramsku strukturu jednog dela, proces stvaranja pozorišne predstave.

DIKCIJA

Kroz dikcijske vežbe polaznici uče pravilan način disanja, razvijaju svoju artikulaciju, uče se jasnom i preciznom govoru, ovladavaju akcentima pravilnim za srpski književni jezik.


SCENSKI POKRET

Pored osnovnih vežbi zagrevanja i razgibavanja, polaznici razvijaju osećaj za ritam, pravilno hodanje i držanje, uče osnove scenske igre kao i niz koreografskih elemenata.

KULTURA GOVORA

Tokom časova velika pažnja se posvećuje načinu govora. Polaznici se uče da govore bez poštapalica, sa jasnom porukom i jasnim stavom u svakoj rečenici.

JAVNI ČASOVI 

Izvođenjem javnih časova polaznici pokazuju rezultate onog što su uradili u određenom periodu, a na kraju sezone, posebno, svaka grupa se predstavlja premijerom predstave koja nastavlja da se igra i u sledećoj sezoni.