Ukratko

Dramski studio "Petar Pan" koji vodi Petar Lukić,dipl.glumac ,postoji od oktobra 2014. godine, u okviru udruženja "Kragujevački otvoreni teatar".

Ciljevi Udruženja su: razvoj pozorišne umetnosti, razvijanje svesti dece i omladine o teatru kroz razne vidove scenskog izražavanja, uspostavljanje principa dramskog odgoja kod dece, razvijanje drame u edukaciji, edukacija nastavnog kadra o metodima dramske pedagogije.

Pored Petra, sa polaznicima rade: Tanja Lukić, saradnik iz oblasti dramske pedagogije, Marija Mošić, diplomirani muzički pedagog iz oblasti muzike i izvođačkih umetnosti, Jovana Vlašković, profesionalna balerina,Suzana Milanović,vaspitač i dramski pedagog, kao i Tanja Dragaš, diplomirani logoped. 

U prvoj godini postojanja, dramski studio je realizovao tri predstave ("Džepni pozorišni bonton"," Do poslednjeg šaha" i "Mali princ"), a naši najmlađi članovi učestvuju u predstavi "Petar Pan" koja se nalazi na redovnom repertoaru Pozorišta za decu Kragujevac.

Protekle sezone realizovali smo čak četiri premijere: "Ježeva kućica","Kraljevski festival", "Slučaj Sare Smit.Rešen!" i mjuzikl "Doktor Dulitl".

Pored svih pozorišnih obaveza,naši članovi su od januara 2016. stalni dopisnici emisije "Mali Dnevnik" koja se emituje na Prvom programu RTS-a.U perdiodu januar-jun 2016. preko 30 priloga emitovano je u ovoj popularnoj emisiji za decu a i odrasle.

Pored izvođenja predstava i javnih časova na sceni našeg studija, zahvaljujući saradnji sa Pozorištem,polaznici imaju priliku da svoje predstave izvode na sceni Pozorišta za decu Kragujevac.